β˜€οΈ Alicante vanaf €129 heen en terug

πŸ“Έ foto: Faisal M. Alicante goedkope vliegtickets

Goedkope vluchten naar Alicante

TUI fly heeft net een hele reeks last-minutes aan spotprijzen gelanceerd. Boek nu zeer goedkope last-minutes naar o.a. Alicante.

Voorbeelddata

Brussel - Alicante, Spanje

✈️ april Tickets €129

✈️ mei Tickets €279

✈️ juni Tickets €264

Bekijk zeker ook de hotel + vlucht pakketten

Je kan vaak veel besparen door je hotel en vlucht samen te boeken bij een tour operator zoals TUI of Sunweb. Bekijk dus zeker ook hun pakket-deals op hun website:

 

We get it, je hebt nood aan wat (extra) zon en je wilt even ontsnappen aan het dagelijkse leven. De perfecte oplossing? Een vlucht naar Alicante boeken! In no-time zijn de zon, zee en sangria binnen handbereik. Je wilt uiteraard een vliegticket vinden dat geen enorme hap uit je budget neemt. In deze blog vertel ik je met plezier hoe je de goedkoopste vluchten naar Alicante vindt. Zo houd je meer geld over om een extra groot glas sangria te bestellen, salud!🍷.

Wanneer kun je de beste vliegtickets naar Alicante boeken?

Of je nu in de winter of in de zomer de Spaanse zon wilt opzoeken, er zijn steeds slimme manieren om de meest voordelige tickets te vinden. Afhankelijk van je reisperiode, zijn er verschillende tips om je vlucht naar Alicante betaalbaar te houden:

  • In het hoogseizoen vind je de goedkoopste vliegtickets naar Alicante 4-6 maanden op voorhand.
  • In het laagseizoen vind je de goedkoopste vliegtickets naar Alicante tot 2-3 maanden op voorhand.
  • In het laagseizoen vind je aantrekkelijke kortingen dankzij last-minute te reizen, waardoor je kan profiteren van goedkope vliegtickets naar Alicante.

Om deze slimme deals als eerste te ontvangen, kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief of mijn blog regelmatig checken. Ik houd je op de hoogte wanneer er goedkope vluchten naar Alicante vrijkomen. 

Wil je meer te weten komen over het beste moment om je vlucht naar Alicante of andere bestemming te boeken? Lees dan onze blog over wanneer je je vliegtickets moet boeken om te besparen!

Wanneer is de beste periode om naar Alicante te reizen?

Alicante ligt in het zuidoosten van Spanje, waar een zacht mediterraans klimaat heerst. Dit betekent dat je in de zomer uren kan zonnebaden en zelfs tijdens de zachte winters nog kan genieten van temperaturen rond de 20° Celsius. Je hoeft alvast geen paraplu mee te nemen, want het regent erg weinig in deze omgeving. De ultieme bestemming voor zonliefhebbers en dat het hele jaar door, als je ‘t mij vraagt β˜€οΈ.

Via welke maatschappijen en vanaf welke luchthaven kan je vluchten naar Alicante vinden?

Er vliegen heel wat luchtvaartmaatschappijen richting Alicante. Zo heb je de keuze om vanuit verschillende Belgische en Nederlandse steden te vertrekken. Bekijk zeker ook eens de vluchten naar Alicante die niet vanuit je favoriete of de meest dichtstbijzijnde luchthaven vertrekken. Daardoor kan je soms een stuk besparen op je vliegtickets richting Alicante.

Je vliegt de zon tegemoet vanaf deze luchthavens:

Vanaf Brussel (BE) vlieg je met: 

Vanaf Charleroi (BE) vlieg je met: 

Vanaf Eindhoven (NL) vlieg je met: 

Vanaf Antwerpen (BE) en Oostende (BE) vlieg je met:

Van de luchthaven naar het centrum van Alicante in uno, dos, tres

Nadat je voet gezet hebt op Spaanse bodem, sta je snel in het centrum van Alicante. Zoals aan de meeste luchthavens, kan je gemakkelijk een taxi inroepen die je op 15 minuten tijd naar het centrum brengt 🚖. Je kan ook kiezen voor het openbaar vervoer. Met buslijn C-6 doe je er ongeveer een kleine 40 minuten over 🚍.

Met de huurauto gemakkelijk de stad verkennen

Wil je graag zelfstandig en flexibel de stad en omliggende plekken verkennen? Dan is een huurauto de beste oplossing voor jou! Je kan je huurauto bij de meeste luchtvaartmaatschappijen tegelijk vastleggen wanneer je je vlucht naar Alicante boekt. Je haalt je wagen dan meteen af aan de luchthaven.

Je kan ook achteraf - los van je vliegtickets - of tijdens je reis zelf nog gemakkelijk en voordelig een huurauto huren via Rentalcars.com. Roadtrip!

  • Alicante Vluchten

Hoe goedkoop verblijven in Alicante?

In Alicante vind je verblijfplaatsen voor elk budget. Van hostels, campings, tot hotels en sterrenressorts. Vergelijk de prijzen steeds op de pagina van het hotel zelf en op vergelijkingssites, als Booking.com en Trivago.be. Meer tips om deze sites optimaal te gebruiken en te besparen op je slaapplek, vind je in mijn nieuwste blog over goedkope hotels!

Hoe lang is het vliegen naar Alicante

Vliegtijd: ongeveer 2u30min.

Aankomst op: Luchthaven Alicante (ALC), adres: 03195 L'Altet, Alicante, Spanje.

Tijdsverschil: Alicante ligt in dezelfde tijdzone als België, UTC +1, dus er is geen tijdsverschil om rekening mee te houden.

Wat moet je zeker doen/bezoeken in Alicante?

Alicante is een veelzijdige stad. Je kan er lekker nietsen op het strand, bijleren over de cultuur tot shoppen en genieten van de lokale eet- en drinkgewoontes. We sommen enkele must-do en must-see plekken op in de gezellige Spaanse stad:

  1. Verdwaal in de charmante wijk ‘Barrio de Santa Cruz’ met z’n sfeervolle, smalle straatjes en gekleurde huisjes. 🏡
  2. Flaneer langs de haven en tussen de palmbomen over de iconische boulevard ‘La Explanada de España’. 🌴
  3. Bezoek het gratis MACA-museum en bewonder werken van Picasso en Salvador Dalí. 🖼
  4. Zowel in de oude binnenstad als buiten het centrum kan je naar hartelust shoppen. Leef je uit in de authentieke winkeltjes of de moderne winkelcentra (PlazaMar 2 en Panoramis). 🛍
  5. In het Castillo de Santa Barbara of kasteel van Santa Barbara vind je authentieke negende-eeuwse items en archeologische sites. Tegelijk is het een mooie klim om het kasteel te bereiken en krijg je als beloning een waanzinnig uitzicht! 🏰

Interessante steden en bezienswaardigheden rond Alicante

Waarom de volledige vakantie op dezelfde plek blijven? Er zijn heel wat mooi, gelijkaardige steden en dorpjes te vinden in de omgeving van Alicante. Trek eropuit en ontdek de omliggende plekjes boordevol Spaanse charme:

  • Calpe: ontdek deze prachtige stad met de fiets of bewonder het bekende natuurgebied ‘Penyal d'Ifac’.
  • Benidorm: dé badstad bij uitstek. Op 60 minuten sta je met de wagen of taxi in de stad waar strand en fun je verwelkomen.