🏖 De goedkoopste vliegtickets naar Curaçao

📸 foto: Bruno van der Kraan curacao vliegtickets

De goedkoopste vliegtickets naar Curaçao vinden : ontdek je droombestemming

Curaçao is één van de ABC-eilanden in de Caraïbische Zee. De andere eilanden zijn Aruba en Bonaire. Deze zonnige oorden zijn populaire vakantiebestemmingen voor heel wat Nederlanders aangezien ze nog steeds onderdeel zijn van het Koninkrijk der Nederlanden en de officiële taal Nederlands is. Als Nederlander of Belg kan je er dus gemakkelijk communiceren én de zon is er steeds van de partij, inclusief heerlijk zwoele temperaturen. De ideale vakantiebestemming dus! We vertellen je hoe je de goedkoopste en beste vliegtickets naar Curaçao vindt 🏝.

Dit zijn de laatste deals die ik vond naar Curaçao:

Je kan nu enorm goedkope vliegtickets vinden naar Curaçao. Je vliegt al vanaf €439 rechtstreeks van uit Amsterdam naar Curaçao.

Er zjn zeer veel data mogelijk in september. Klik op de link onderaan om meer data te bekijken.

Beschikbaarheid

2 - 4 dagen

Normale prijs

± €750

Amsterdam - Curacao

✈️ Juni: Tickets €444

☀️ Zomervakantie: Tickets €622 of €580 met stop

✈️ September: Tickets €522

✈️ Oktober: Tickets €549

Zelf goedkope vliegtickets vinden naar Curaçao met Skyscanner

Om je zelf te helpen goedkope vliegtickets te vinden naar Curaçao heb ik enkele heel concrete tips opgelijst. Zo kan je zelf op zoek gaan naar de beste deals. Met deze handige tips vind je zelf de goedkoopste tickets via Skyscanner.

Artikel: Hoe zelf via Skyscanner de goedkoopste vliegtickets vinden (2020 update)

Wanneer kun je de meest voordelige vliegtickets naar Curaçao boeken?

Of je nu wilt overwinteren in het paradijs of tijdens de zomermaanden eens een échte zomer wilt beleven, er zijn steeds slimme manieren om de meest voordelige vliegtickets naar Curaçao te vinden. Afhankelijk van je reisperiode, zijn er verschillende tips om je reis naar Curaçao betaalbaar te houden:

  • In het hoogseizoen vind je de goedkoopste vliegtickets naar Curaçao 4-6 maanden op voorhand.
  • In het laagseizoen vind je de goedkoopste vliegtickets naar Curaçao tot 2-3 maanden op voorhand.
  • In het laagseizoen kan je ook vaak last-minutes vinden en profiteren van goedkope vliegtickets naar Curaçao.
  • En mijn extra tip voor jou: juli en december zijn de duurste maanden om naar Curaçao te reizen. September en mei/juni zijn dan weer de goedkoopste maanden.
  • Vliegtickets curacao prijzen per maand

Om deze slimme deals als eerste te ontvangen, kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief of mijn blog regelmatig checken. Ik houd je op de hoogte wanneer er goedkope vluchten naar Curaçao vrijkomen. 

Wil je meer te weten komen over het beste moment om je vlucht naar Curaçao of andere bestemming te boeken? Lees dan onze blog over wanneer je je vliegtickets moet boeken om te besparen!

Wanneer is de beste periode om naar Curaçao te reizen?

In Curaçao kan je erop rekenen dat je geen dikke truien of winterjassen zult nodig hebben. Dat bespaart alweer op het gewicht van je bagage. En als je nood hebt aan wat extra vitamine D, dan is een vlucht naar Curaçao op elk moment van het jaar jouw remedie met garantie op zon, zee en strand. ☀️

Het is in Curaçao namelijk altijd heerlijk warm en zonnig dankzij het tropische savanneklimaat. Zowel in de winter- als zomermaanden mag je je altijd verwachten aan temperaturen van +25° Celsius. Tussen april en september kan de temperatuur oplopen tot net onder de 40°. In de winter zal het nooit frisser worden dan 20°. 

Het regenseizoen loopt van oktober tot december. In een Curaçaose regenmaand kan er ongeveer evenveel regen vallen als in een Nederlandse of Belgische maand, maar door de warme temperaturen zal het niet vochtig of klam aanvoelen. Buiten zwemmen bij 25°C wanneer het regent heeft toch ook bepaalde charmes, niet 💦?

Vanaf welke luchthaven vertrekken en welke maatschappijen vliegen op Curaçao?

Er vliegen een aantal luchtvaartmaatschappijen richting Curaçao. Je hebt de keuze om vanuit verschillende Belgische en Nederlandse steden te vertrekken. Soms kan een vlucht uit een iets verder gelegen luchthaven voordeliger zijn. Je kan daar je wagen gemakkelijk achterlaten of er met het openbaar vervoer heen reizen. Daardoor kan je vaak een stuk besparen op je vliegtickets naar Curaçao. 

Je vliegt het zonovergoten eiland tegemoet vanaf deze luchthavens:

Vanaf Schiphol (NL) vlieg je met:

Vanaf Rotterdam (NL) vlieg je met: 

Vanaf Brussel Zaventem (BE) vlieg je met: 

Van de luchthaven naar het centrum van Curaçao

Nadat je bent geland in Curaçao kan je met een taxi naar je hotel. De officiële taxi’s herken je aan de letters ‘TX’ op de nummerplaat. Net als in heel wat andere landen, is het belangrijk om op voorhand een prijs af te spreken met de taxichauffeur. 

Aan de luchthaven kan je ook een bus nemen naar je hotel of de stad waar je heen wilt. De bussen in Curaçao zijn goedkoop, maar rijden niet altijd stipt. Hou daar dus rekening mee als je ergens op tijd moet zijn of als je geen halfuur in de hete zon wilt staan wachten.

Ook kan je op voorhand of via je hotel een transfer regelen om van de luchthaven tot aan je hotel te geraken zonder zorgen.

Met de huurauto gemakkelijk de stad in

Als je het prachtige Curaçao wilt verkennen, dan is een huurauto de ideale manier om dat op je eigen tempo te doen, aangezien het openbaar vervoer niet altijd betrouwbaar is. Je kan je huurauto bij de meeste luchtvaartmaatschappijen tegelijk vastleggen wanneer je je vlucht naar Curaçao boekt. Je haalt je wagen dan meteen af aan de luchthaven. 

Je kan ook achteraf - los van je vliegtickets - of tijdens je reis zelf nog gemakkelijk en voordelig een huurauto huren via de website Rentalcars.com. Roadtrip!

Hoe goedkoop overnachten in Curaçao?

Wanneer je op vakantie gaat naar een heerlijk warm land als Curaçao, dan wil je uiteraard ook overnachten in een accommodatie die dat vakantiegevoel versterkt. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke vakantiehuizen tussen de palmbomen. Ook prachtige afgelegen bungalows en villa’s met privé zwembad behoren tot de mogelijkheden. Of is een luxueus adults only resort aan een parelwit strand meer je ding? Ook dat vind je aan overvloed als je naar Curaçao reist. Er is dus voor elk wat wils!

Vergelijk de prijzen steeds op de pagina van het hotel zelf en op vergelijkingssites, als Booking.com, Skyscanner en Trivago.be. Meer tips om deze sites optimaal te gebruiken en te besparen op je slaapplek, vind je in mijn nieuwste blog over goedkope hotels!

Praktische info voor je vlucht naar Curaçao

Vliegtijd: ongeveer 10 uur vliegen met een directe vlucht. Met tussenstop is het gemiddeld 13 à 15 uur vliegen naar Curaçao.

Aankomst op: Curaçao International Airport (CUR), adres: Margareth Abraham Plaza z/n, Curaçao.

Tijdsverschil: Curaçao bevindt zich in tijdzone UTC-4, het is er dus 6 uur vroeger dan in België.

Wat moet je zeker doen/bezoeken in Curaçao?

Als jij vooral naar Curaçao reist om ten volle te genieten van zon, zee en strand, dan geef ik je volledig gelijk. Het wordt niet voor niets het paradijs genoemd! Wie graag zijn rustvakantie afwisselt met activiteiten of uitstapjes, zal uiteraard ook zijn ding vinden op het eiland 👣. Op elk plekje vind je leuke dingen om te doen, vaak gelinkt aan de prachtige natuur of de zee. Mijn tips op Curaçao:

  1. Hoofdstad Willemstad is een mix tussen stad én gezellig vissersdorpje. Je kan er verschillende forten of historische plekjes bezoeken zoals Fort Beekenburg (een oud fort met ronde toren), 🏰Fort Nassau (een fort omgebouwd tot discotheek en restaurant) of Landhuis Bloemhof (een natuurpark vol fauna, flora en kunst). Daarnaast kan je er heerlijk shoppen of met lokale gidsen leren over de eet- en drinkcultuur. 
  2. Als er iets is wat je zal onthouden van het prachtige eiland, dan zijn het wel de helderblauwe wateren. Ze nodigen gewoonweg uit om te snorkelen en te duiken. Op het hele eiland kan je georganiseerde onderwatertours boeken om de variëteit aan vissen en schildpadden te spotten en een aantal prachtige scheepswrakken van dichtbij te ontdekken. 🐢🐠
  3. Soms vind je de mooiste plekjes op de meest afgelegen stukken. Met een ervaren chauffeur en een 4x4 rijd je door het Shete Boka Nationale Park. Je komt er het ene natuurfenomeen na het andere tegen: kliffen waar de golven tegenaan spatten, warmwaterbronnen, authentieke grotten, stranden en tropische diersoorten. 🦎