Goedkoop op reis in de schoolvakanties - Zo doe je dat!

goedkoop op reis in de schoolvakantie

Goedkoop op reis in de schoolvakanties - Zo doe je dat!

Veel mensen hangen vast aan de schoolvakanties om op vakantie te gaan. Dat is helaas ook de duurste periode. Als je het slim aanpakt, kan je soms echt wel heel goedkope vakanties boeken tijdens de schoolvakanties. Deze tips werken altijd! Succes!

Mijn tips om goedkoop op reis te gaan per schoolvakantie:

Zo boek je de goedkoopste vakanties tijdens het schoolverlof

 1. Boek op tijd en profiteer van vroegboekkortingen

  Als je zekerheid wil over een bepaalde bestemming of een hotel, dan boek je best zodra de tickets of vakanties beschikbaar zijn bij de luchtvaartmaatschappijen of touroperators. Op deze manier boek je aan de laagste prijs. Voor de zomervakantie kan je beginnen kijken vanaf eind oktober / november het jaar er voor. Je kan dan ook vaak extra korting krijgen voor Black Friday bijvoorbeeld.

 1. Zoek naar last-minute deals:

  Als je flexibel bent qua bestemming, kan je wachten en een last-minute boeken. Om een goeie last-minute vakantie te boeken, kan je wachten tot 3 tot zelfs 1 week voor je data. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Het kan best stressvol zijn, en je loopt altijd kans dat je er toch naast grijpt. Hou de websites van de touroperators en vooral ook deze website in de gaten voor last-minute deals.

 1. Plan zelf je vluchten en verblijf

  Je kan heel wat uitsparen door ruim op tijd zelf je hotel, appartement of vakantiehuisje te reserveren en zelf je vluchten te boeken. De boodschap is hier wel vooral ook om op tijd te boeken. Tegenwoordig bieden websites als Booking.com ook heel veel vakantiehuisjes en volledige appartementen aan. Overweeg ook alternatieve luchthavebns. De 'Charlerois en Antwerpens' van deze wereld.

Lees zeker ook deze tips:

 1. Vergelijk prijzen

  Heb je een interessant hotel of interessante vakantie gevonden? Neem altijd ook eens een kijkje op de website van andere touroperators. Het kan soms voorkomen dat een andere touroperator een betere prijs biedt, of een promotie heeft lopen.

Schoolvakanties 2024 Belgiรซ

Dit zijn alle wetteljke/officiele schoolvakanties in Belgie voor 2024.

Feestdagen 2024

Een overzicht van de wetteljke feestdagen in 2024

 • Nieuwjaar 2024: maandag 1 januari 2024
 • Paasmaandag: maandag 1 april 2024
 • Dag van de Arbeid: woensdag 1 mei 2024
 • O.H. Hemelvaart: donderdag 9 mei 2024
 • Pinkstermaandag: maandag 20 mei 2024
 • Nationale feestdag: zondag 21 juli 2024
 • O.L.V. hemelvaart: donderdag 15 augustus 2024
 • Allerheiligen: vrijdag 1 november 2024
 • Wapenstilstand: maandag 11 november 2024
 • Kerstmis: woensdag 25 december 2024