Kerstvakantie: Betaal nooit meer te veel!

Kerstvakantie: Betaal nooit meer te veel!

Op zoek naar een betaalbare vakantie tijdens de kerstvakantie? Met deze tips betaal je nooit meer te veel voor een vakantie tijdens de kerstvakantie!

Wanneer is het kerstvakantie in België?

  • Kerstvakantie 2023 - 2024: van zaterdag 23 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024
  • Kerstvakantie 2024 - 2025: van zaterdag 21 december 2024 tot en met zondag 5 januari 2025

Hoe goedkope vakanties vinden in de kerstvakantie: 5 tips!

De kerstvakantie is het hoogseizoen voor wintervakanties, maar met deze slimme tips kan je toch besparen op je reizen.

1. Boek op tijd

Begin zo vroeg mogelijk met het plannen van je reis. Prijzen voor vluchten en accommodaties kunnen stijgen naarmate de vakantieperiode dichterbij komt. Door vroeg te boeken, kan je vaak profiteren van vroegboekkortingen.

💡 Lees ook: Wanneer is het beste moment om vliegtickets te boeken?

Vanaf wanneer kan je reizen voor de kerstvakantie boeken?

De meeste reis operators zoals TUI en Sunweb stellen hun kerstvakanties voor het jaar er op open vanaf November.

2. Ga op zoek naar last minutes vlak voor de kerstvakantie

Je kan altijd wachten tot enkele weken of dagen voor de kerstvakantie om een mooie last-minute te scoren. Dit is echter niet voor iedereen de beste strategie. Je moet besst wel stressbestendig zijn en flexibel zijn qua bestemming :-) Een plan B is ook zeker geen slecht idee, want het blijft een risico.

3. Vergelijk prijzen

Neem altijd een kijkje op de websites van de verschillende tour operators. Het komt vaak voor dat ze dezelfde hotels aanbieden aan verschillende prijzen.

4. Wees flexibel met datums

Je kan soms heel veel besparen door toch 1 dag voor of na de officiële vakantie te vliegen. Ook op dagen als kerstavond, oudejaarsavond, kerstdag en nieuw is het vaak goedkoper om te reizen. Omdat veel mensen precies dan op hun gemak op hun bestemming of terug thuis bij familie willen zijn.

5. Overweeg alternatieve bestemmingen

Populaire bestemmingen zijn vaak duurder tijdens de kerstvakantie. Overweeg minder bekende of opkomende vakantiebestemmingen die vaak goedkoper zijn maar toch een geweldige ervaring kunnen bieden.

6. Boek je hotel en vluchten afzonderlijk en reis met een budgetmaatschappij

Het kan soms interessant zijn om je hotel en vluchten afzonderlijk te boeken en met een lowcost maatschappij te vliegen zoals Ryanair of Wizz Air. Maak zeker eens de vergelijking als je je reis aan het plannen bent. Touroperatoren bieden vaak ook hotels aan zonder vlucht. Je kan ook een kjkje nemen op Booking.com als je hotel daar ook beschikbaar is.

Kerstvakantie Reisinspiratie: De Populairste Bestemmingen

Zon of sneeuw, dat zijn de 2 uitersten. Tijdens de Kerstvakantie gaan Belgen en Nederlanders heel vaak op reis naar skigebieden, waarbij de populairste bestemmingen Frankrijk en Oostenrijk zijn. Maar veel mensen zoeken ook de zon op. Dichterbij zijn de populairste bestemmingen voor de kerstvakantie de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Egypte, met temperaturen van rond de 21°C. Voor wie het verder zoekt zijn Mexico, Cuba, Turkije en Curaçao heel populair in deze periode.

Uitgelicht: Kaapverdië in de kerstvakantie

Kaapverdië is een betoverende bestemming voor de kerstvakantie, waar je kunt ontsnappen aan de winterkou. Met aangename temperaturen rond de 21°C, biedt deze eilandengroep prachtige stranden, levendige Creoolse cultuur, en heerlijke keuken. Of je nu ontspant aan de kust van Sal of de rijke geschiedenis van Santiago verkent, Kaapverdië garandeert een zonnige en memorabele kerstervaring.

  • Kaapverdië in de Kerstvakantie

Succes met het boeken van je vakantie! 🤞

Met de juiste timing en wat speurwerk naar deals, liggen prachtige vakanties binnen handbereik. Of het nu gaat om een zonovergoten strand of een winters avontuur, elk seizoen heeft zijn charmes en mogelijkheden. Denk aan deze tips bij het boeken en maak van elke kerstvakantie een geweldig en vooral betaalbaar uitje. Fijne vakantie en veel succes! ✈️