Auto huren in het buitenland: Waar moet je op letten?

Auto huren in het buitenland: Waar moet je op letten?

Ben je van plan om een auto te huren tijdens je vakantie in het buitenland? Ik heb voor je uitgezocht wat de goedkoopste manier is en waar je op moet letten bij het huren van een wagen in het buitenland.

Goedkoopste huurwagens op vakantie

De beste prijzen voor huurwagens vind je net zoals bij vliegtickets, door op tijd en online te boeken.

Online auto-verhuurders zijn in de meeste gevallen het goedkoopste. De beste website voor het huren van een auto op vakantie is Rentalcars.com. Ze vergelijken de meeste verhuurmaatschappijen per locatie. Rentalcars.com is ook het meest transparant in wat er wel/niet inbegrepen is. Hier durven verhuurmaatschappijen vaak opzettelijk onduidelijk over te zijn.

Locatie: op of buiten de luchthaven

Check altijd of de verhuurmaatschappij een locatie heeft op de luchthaven zelf. Sommige (kleinere) verhuurders hebben soms lagere prijzen, maar vaak ligt hun locatie buiten de luchthaven waardoor je nog een shuttle, bus of taxi moet nemen om je wagen op te pikken. 

Enkel als je voldoende kan besparen, is het de moeite om een auto buiten de luchthaven te huren.

Annulatie vakantiewagen

Kies indien mogelijk een huurwagen met annulatie tot enkele dagen voor de reis. Zo kan je in het geval dat je reis niet kan door gaan, of dat je een betere deal tegen komt dichter bij je vertrek, de wagen zonder enige moeite annuleren. Kijk dus sowieso ook nog eens naar de prijzen enkele weken voor je vertrek.

Volle tank

Kies altijd een formule waarbij je de wagen met een volle tank mee krijg en met een volle tank moet terug brengen. Sommige bedrijven beiden formules aan waarbij je je huurwagen met een lege tank mag terug brengen. Het klinkt aanlokkelijk, maar dan betaal je voor die volle tank een hogere prijs dan in het tankstation. Kies bij het vullen van je tank voor het afgeven ook best een benzinestation iets verder van de luchthaven, zo voorkom je lange wachttijden op piekmomenten met andere huurders.

Verzekering

Neem altijd de volledige verzekering op je huurwagen. Als je zeer lage huurprijzen tegenkomt, kan de verzekering in proportie duur lijken, maar dit wordt opzettelijk gedaan. De meerkost is het echt waard. Als je niet voldoende verzekerd bent, kunnen de kosten enorm oplopen.

Aantal chauffeurs

Let er op dat je een wagen kiest waarbij een extra chauffeur in de prijs inbegrepen is. Zo moet je niet bijbetalen om met meer dan 1 persoon te kunnen rijden.

GPS

Een GPS huren is af te raden. De meeste nieuwe wagens bevatten een GPS. In de EU kan je ook he smartphone gebruike met Waze of Google Maps. Daarom neem ik altijd een smartphone-houder en een USB kabel mee op vakantie.

Nog tips?

Zijn er nog belangrijke zaken die ik vergeten ben? Laat het me weten op hello@bertsgoedkopevliegtickets.be en ik voeg het toe aan dit artikel. Prettige reis!

 

Photo by Darwin Vegher on Unsplash