Hoe gaan vakantieparken om met het coronavirus?

Vakantieparken Corona Maatregelen

De overheid kondigde tijdens de laatste persconferentie aan dat de vakantieparken opnieuw hun deuren mochten openen. Maar het coronavirus is nog niet verdwenen. Hoe gaan vakantieparken hier dan mee om? En welke impact heeft dat op jouw vakantieplannen? Wij bij Berts Goedkope Vliegtickets staken ons licht op bij Center Parcs om te luisteren hoe zij zich hebben voorbereid op hun heropening. 

 

Sinds vrijdag 12 februari openden De Vossemeren, Park De Haan en Les Ardennes opnieuw hun deuren. De restaurants, de indoorspeeltuinen en de zwembaden blijven helaas nog gesloten (De regels gelden natuurlijk voor iedereen 😅). Natuurlijk kan je wel gebruik maken van hun afhaalservice om zo samen met de familie in je cottage te dineren. Kook je liever zelf? Dat kan natuurlijk ook. Hun supermarkt en bakkerij zijn geopend en werken o.b.v. de veiligheidsmaatregelen. Wist je dat de parken het Kiwa COVID-19 keurmerk hadden ontvangen? Daarmee voldoen ze met hun parkmaatregelen aan de geldende (inter)nationale eisen om verspreiding van het virus tegen te gaan.  

 • Center Parcs Wandelen

Maar we horen je al denken. Wat doe je dan bij Center Parcs als je niet kan zwemmen? 🤷‍♀️ De vakantieaanbieder is niet bij de pakken blijven zitten. Ze creëerden een nieuw activiteitenaanbod waardoor je de parken heel anders beleeft. Van interactieve spellen door de parken, tot ontdekkingstochten per boot en live-entertainment aan je accommodatie. Ook Orry hoef je niet te missen, want hij rijdt langs jouw accommodatie tijdens de Meet & Wave. Per park vind je hier hun aangepast aanbod. Dit aanbod is natuurlijk onderhevig aan wijzigingen als gevolg van nieuwe maatregelen van de overheid. Heb je al een verblijf geboekt? Dan controleer je best de Center Parcs-App voor het actuele aanbod.

Toch slaat de twijfel vaak toe om te boeken. En dat begrijpen wij. Ook wij vroegen ons af hoe Center Parcs hiermee omgaat. De vakantieaanbieder geeft de mogelijkheid om je verblijf tot 21 dagen voor aankomst gratis om te boeken (meer info). Je kiest zelf of je het park, de aankomstdatum en/of cottage type aanpast. En stel dat de grenzen gesloten blijven of andere reisbeperkingen plotseling gelden, dan boekt de vakantieaanbieder je tot 1 dag voor aankomst om naar een andere periode of bestemming. Dat maakt uitkijken naar jouw volgende vakantie meteen wat fijner, toch?

Wil je meer weten over een vakantie bij Center Parcs? Neem dan zeker hier nog een kijkje.

 • Center Parcs Food Delivery

Welke maatregelen nemen vakantieparken tegen het Corona virus?

Als voorbeeld nemen we de maatregelen in de Center Parcs vakantieparken.

 • Ze maken gebruik van 100% online check-ins via e-tickets. 
 • De accommodaties zijn gelegen met voldoende ruimte tussendoor. De parken bestaan namelijk voor meer dan 90% uit natuur en water. De weinige accommodaties die geen 1,5 meter kunnen garanderen, zullen niet beschikbaar zijn.
 • Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar zijn verplicht een gezichtsmasker te dragen in alle binnen faciliteiten en buiten waar 1.5 meter afstand niet kan worden gegarandeerd.
 • Gasten dienen met maximaal 1 persoon te komen als ze naar de receptie, Info Desk of winkel gaan, en mogen maximaal 30 minuten blijven.
 • Het is toegestaan om met een maximum van 1 huishouden (jouw bubbel) en 1 extra persoon (jouw knuffelcontact) in een accommodatie te verblijven.
 • Tussen 24.00 uur en 5.00 uur geldt een avondklok. In Les Ardennes geldt de avondklok van 22.00 uur tot 6.00 uur.
 • Take Away en Delivery services zijn beschikbaar tot 21.00 uur (alcoholbezorging tot 20.00 uur).
 • Indoor faciliteiten zoals het zwembad, restaurants, speeltuinen blijven gesloten. Outdoor speeltuinen blijven wel toegankelijk, net als het Cycle Center en de Kids Farm. 
 • Respecteren van de algemene regels blijft belangrijk: 1.5 meter afstand te houden van elkaar, regelmatig je handen te wassen en zo contactloos mogelijk met elkaar omgaan. 
 • Reizen naar de buurlanden is momenteel niet mogelijk omdat de grenzen gesloten zijn voor toerisme. 

Hier vind je de Coronamaatregelen per vakantiepark: