5 inspirerende travel bloggers die je moet volgen!

📸 foto: Roadtrippersofthesun.com 5 Belgische travel bloggers

Er zijn enkele steengoeie reisbloggers actief in België en Nederland. Hun verhalen bieden je niet enkel inspiratie voor je volgende trip, maar ze delen ook vaak praktische tips om bijvoorbeeld goedkoper/bewuster op vakantie te gaan of over reizen met kinderen. Ik heb alvast 5 travel bloggers voor jullie geselecteerd die echt de moeite zijn om te volgen!

Roadtrippers of the Sun

  • Roadtrippersofthesun

Instagram: @sigridofthesun
Website: www.roadtrippersofthesun.com
Roadtrippers of the Sun is een Belgische reisblog die eigen reiservaringen en -tips deelt met hun lezers. Zo willen Sigrid en Bryan, de twee krachten achter de blog, reizen voor iedereen toegankelijker maken. Als fervente reizigers weten zij als geen ander waar je op reis tegenaan kan botsen en wat handig kan zijn om te weten. De reizen die ze maken zijn heel uiteenlopend. Zowel verre reizen als reizen binnen Europa en uitstapjes binnen België komen aan bod. Overal en voor elk budget is wel iets moois te ontdekken in de wereld. Dat willen ze graag laten zien. Roadtrippers of the Sun is een reisblog waar iedereen terecht kan. Verder mag je op deze blog prachtige foto's en informatieve artikels verwachten die de zin om te reizen stevig aanwakkert.

Check Out Sam

  • checkoutsam.com

Instagram: @checkoutsam
Website: www.checkoutsam.be
Sam is de reiziger achter Check Out Sam, een Belgische, Nederlandse en ondertussen ook Duitse blog die focust op bestemmingen overal ter wereld.
Alle landen, steden en verrassende bezienswaardigheden waar Check Out Sam over schrijft, zijn ook echt bezocht door de blogger. De teller van bezochte landen loopt trouwens al aardig op, want Sam bezocht al meer dan 60 landen. En hij is nog lang niet uitgereisd! Want ieder jaar komen daar wel enkele nieuwe en bijzondere bestemmingen bij.

In plaats van zich alleen te focussen op verhalen vertellen, probeert Sam voornamelijk praktische gidsen neer te schrijven. Zo weten de bezoekers meteen wat ze kunnen verwachten, waar ze rekening mee moeten houden en hoe ze alles (zelf) kunnen plannen. Zo hoef jij nog maar één ding zelf te doen: voor honderd procent genieten van je vakantie!

Tjoolaard

  • Tjoolaard

Instagram: @tjoolaard
Website: www.tjoolaard.be

Tjoolaard, soms ook gekend als Niel Van Herck, trekt de wereld rond als een moderne troubadour. Van plek naar plek rondhossen en er zo veel mogelijk verhalen verzamelen en vertellen. Met voorkeur voor avontuurlijke en extreme bestemmingen, natuur en vreemde ervaringen. Plekken met een hoek af. Zo staan Noord-Korea, de Zuidpool, Tsjernobyl en het kikkermuseum in Split al op zijn lijst. Reizen, maar anders. Humor en storytelling zijn daarbij essentieel. Geen lijstjes en selfies maar verhalen geschreven vanuit de eigen ervaring en de net iets andere foto.

Met meer dan tien blogjaren op de teller hoort Tjoolaard ondertussen bij de anciens in de travelblogging en dat zie je op de teller. Meer dan 70 landen afgetikt, waarbij Japan als absolute favoriet mag blinken. In de nabije toekomst staan Ethiopië, Groenland, Benidorm (echt waar) en een bedevaart naar Compostela op het programma. Daarnaast droomt mister warhoofd van ruimtetoerisme.

 

With Kids on the Road: Reizen met kinderen

  • With kids on the road travel blog

Instagram: @withkidsontheroad
Website: www.withkidsontheroad.com

Reizen met kinderen niet avontuurlijk genoeg? Niet als het van het gezin achter de blog 'withkidsontheroad' afhangt! Zij bewijzen keer op keer dat familietrips én relax én spannend kunnen zijn, of je nu kortbij huis blijft of je trekt de wijde wereld in. Bestemmingen zoals Mexico, Thailand, Florida, Cambodja, Cuba en zelfs India staan op hun palmares. Wat ze hun 4-jarige dochter en 8-jarige zoon hiermee willen bij brengen? Dat diversiteit tof is, dat als je openstaat voor dingen die je niet kent, je wel eens heel versteld zou kunnen staan. En vooral ook dat ze door het reizen een soort van zelfstandigheid en zin voor initiatief ontwikkelen. 5-sterren luxe met kinderen; waarom niet? Maar even goed staat kamperen in de Indiase jungle hoog aangeschreven in hun all time favorite lijst. Bij hen kan je terecht voor tips over reizen met kinderen. Van inpaklijstjes tot trucjes tegen heimwee, van reisverhalen tot vakantiemodetips, je vindt het allemaal op www.withkidsontheroad.com!

 

Het is de Merckx

  • Het is de merckx blog

Instagram: @hetisdemerckx

Website: www.hetisdemerckx.be

Hetisdemerckx.be is een blog en persoonlijk videoproject geboren uit de liefde om op een creatieve manier een verhaal te vertellen. Achter de schermen vind je Yannick en Lesley, een avontuurlijk reiskoppel met een grote passie voor reizen. Aan de hand van cinematische reisvlogs, praktische reisartikelen en inspirerende foto’s trachten zij jou te informeren en verlekkeren op verschillende bestemmingen over heel de wereld.

Wat hun blog nu zo sterk maakt? De (cinematische) reisvlogs! Als koppel komen ze in allerlei grappige situaties terecht en delen ze hun oprechte ervaringen. Daarnaast gebruiken ze professioneel materiaal zoals een drone en onderwatercamera om zo goed mogelijk alles in beeld te brengen. Vietnam, Zuid-Afrika, Mexico,… geen werelddeel is voor hun onbekend. Laat je inspireren en dompel je in de wereld van Het is de Merckx!