Vliegen met kinderen: 6 tips!

Tips om te vliegen met kinderen

Kinderen meenemen op het vliegtuig kan een spannende maar ook uitdagende ervaring zijn voor zowel ouders als kinderen. Het vereist wat extra planning en voorbereiding om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt. In deze blogpost zullen we zes belangrijke tips bespreken om kinderen mee te nemen op een vliegtuig, zodat je een stressvrije en plezierige reis kunt hebben. 😊✈️

1: Kies het juiste tijdstip en de juiste vlucht ⏰🛫

Het kiezen van het juiste tijdstip en de juiste vlucht kan een groot verschil maken wanneer je met kinderen reist. Probeer een vlucht te boeken die past bij het slaap- en rustschema van je kind. Vluchten tijdens de slaapuren van je kind kunnen helpen om vermoeidheid en stemmingswisselingen te minimaliseren. Vermijd ook vluchten met lange overstaptijden, aangezien wachten op de luchthaven vervelend kan zijn voor zowel ouders als kinderen. 

2: Neem entertainment mee 📚🎮

Het is belangrijk om voldoende entertainment mee te nemen om je kinderen bezig te houden tijdens de vlucht. Denk aan boeken, kleurboeken, puzzels, draagbare spelletjes en hun favoriete speeltjes. De afleiding kan helpen om verveling te voorkomen en de reis aangenamer te maken voor zowel kinderen als medepassagiers. 

3: Pak snacks en drankjes in 🍎🥤

Hongerige kinderen kunnen humeurig worden, dus zorg ervoor dat je voldoende snacks en drankjes inpakt voor de vlucht. Kies voor gezonde opties zoals fruit, noten en crackers. Het hebben van hun favoriete snacks bij de hand kan ook helpen om kinderen af te leiden en tevreden te houden tijdens de reis. 

4: Communiceer met je kinderen 👨‍👩‍👧‍👦

Leg aan je kinderen uit wat ze kunnen verwachten tijdens de vliegreis. Bespreek het proces van inchecken, door de veiligheidscontrole gaan en aan boord van het vliegtuig gaan. Leg ook uit wat ze kunnen verwachten tijdens het opstijgen, de vlucht en de landing. Door open te communiceren kunnen kinderen zich beter voorbereiden en zich comfortabeler voelen tijdens de reis. 

5: Houd rekening met de oren van je kind 👶

Tijdens het opstijgen en landen kunnen kinderen last hebben van oorpijn vanwege de drukverandering. Geef je kinderen iets te kauwen, zoals kauwgom of een flesje water, om de druk in hun oren te verminderen. 

6: Wees geduldig en flexibel 😌🧘‍♀️

Reizen met kinderen kan onvoorspelbaar zijn, dus wees geduldig en flexibel. Zorg ervoor dat je extra tijd inplant voor eventuele vertragingen of onvoorziene omstandigheden.

 

Prettige reis alvast! ✌️