Goedkope all-inclusive vakanties: Dit zijn de beste deals voor 2024!

📸 foto: Drew Dau Goedkope all-inclusive vakanties

Op zoek naar de beste all inclusive vakantiedeals voor 2024? Bij Berts Goedkope Vliegtickets hebben we de meest verleidelijke aanbiedingen samengesteld om je vakantieplannen een vliegende start te geven. Ontdek waarom all inclusive vaak de meest voordelige optie is en bereid je voor op een onvergetelijke vakantie vol ontspanning en gemak. ✌️🍹

Wat is een all inclusive vakantie?

Een all inclusive vakantie is een pakketreis met vlucht en hotel waarbij aanvullende elementen zijn inbegrepen in de prijs van het vakantiepakket. Dit zijn meestal maaltijden, snacks en drankjes. Afhankelijk van het hotel kan dit uitgebreid worden met andere extra's.

Alle goedkoopste all inclusive deals voor 2024

Hier vind je de beste all inclusives van dit moment:

Waarom een all inclusive vakantie boeken?

Het is vaak goedkoper om een all inclusive vakantie te boeken dan afzonderlijk vluchten en accommodatie te boeken, omdat all inclusive pakketten grootschalige kortingen bieden en je van tevoren weet wat de totale kosten zullen zijn. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over dagelijks uit eten gaan, aangezien maaltijden en drankjes vaak al inbegrepen zijn. Dit geeft je de vrijheid om te ontspannen en van je vakantie te genieten zonder je zorgen te moeten maken over je portemonnee.

Het verschil tussen all inclusive, vol pension half pension en ontbijt

  1. Ontbijt: Met deze formule krijg je dagelijks ontbijt aangeboden. Het ontbijt is beschikbaar vanaf de dag na aankomst tot en met de dag van je vertrek.

  2. Halfpension: Bij halfpension zijn zowel ontbijt als een andere hoofdmaaltijd inbegrepen, meestal het avondeten. Dit regime omvat maaltijden vanaf het avondmaal op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek. De maaltijden worden meestal geserveerd in het hoofdrestaurant.

  3. Volpension: Met volpension geniet je van een compleet verzorgd verblijf, inclusief ontbijt, lunch en diner. Deze formule dekt maaltijden vanaf het middagmaal op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek.

  4. All inclusive: Kies je voor all inclusive, dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Deze formule omvat alle maaltijden, drankjes, activiteiten en meer vanaf het moment van inchecken tot het moment van uitchecken. Bij sommige hotels kan je hier zelfs van genieten vanaf het moment van aankomst tot je vertrekt naar de luchthaven.

De voor- en nadelen van all inclusive

Het is niet allemaal positief als het gaat om all inclusive. Hoewel dit soort vakanties perfect zijn voor bepaalde reizigers, zijn ze misschien minder geschikt voor anderen.

Voordelen van all inclusive

  • Kostenbesparing: Als je van plan bent om veel te eten en te drinken tijdens je vakantie, kan all inclusive je mogelijk veel geld besparen. Je moet ook niet wakker liggen over hoeveel geld je verdoet. Alles is al inbegrepen in je pakket.
  • Gemak: Als je gewoon van het vliegtuig wilt stappen en op een ligstoel wilt gaan liggen, bespaart een all inclusive vakantie je alle moeite om elke avond een restaurant te vinden om te gaan eten.
  • Extra's: All inclusive draait niet alleen om eten en drinken; veel hotels (controleer dit voor vertrek) bieden extra's zoals entertainment, sport lessen en kinderclubs.

Nadelen van all inclusive

  • Kosten: Hoewel all inclusive voor sommige mensen veel geld kan besparen, als je niet van plan bent om het grootste deel van de tijd in het hotel te blijven, betaal je mogelijk te veel.
  • Variatie: Sommige all inclusives hebben verschillende restaurants die gerechten uit de hele wereld aanbieden, terwijl andere slechts 1-2 restaurants en bars hebben, wat misschien niet ideaal is als je graag meer variatie hebt.
  • Gebrek aan cultuur: Ook dit hangt af van waar je verblijft, maar sommige all inclusive resorts kunnen zich bevinden in afgelegen gebieden, wat het moeilijker kan maken om de authentieke lokale cultuur te ontdekken.

Er zijn nog veel meer voor- en nadelen van all inclusive, maar uiteindelijk hangen de voor- en nadelen af van wie je bent, wat je op vakantie wilt doen, met wie je reist en uw budget.

Waar je ook naartoe gaat, zorg er gewoon voor dat je je onderzoek doet om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je vakantie haalt.

De 5 populairste all inclusive bestemmingen

Is een all inclusive vakantie altijd goedkoper?

All inclusive vakanties zijn gemiddeld 20 tot 25% goedkoper dan wanneer je je vluchten, verblijf en restaurants afzonderlijk boekt. Zoals ik altijd zeg: het kan zeker geen kwaad om zelf de bereking te maken voor je boekt en te vergelijken hoeveel je ongeveer zou betalen als je je hotel en je vluchten afzonderlijk boekt :-)