10 geheime tips om goedkope vliegtickets te vinden

📸 foto: Unsplash Tips om goedkope vliegtickets te vinden

Reizen hoeft niet duur te zijn, vooral niet als het gaat om vliegtickets. In feite zijn er tal van verborgen deals en slimme strategieën die je kunt gebruiken om betaalbare vluchten te vinden.In dit artikel deel ik 10 tips die ik zelf ook gebruik die jou kunnen helpen bij het vinden van goedkope vliegtickets, waardoor je meer kan besparen op je reiskosten.

 

1. Wees flexibel met reisdata!

Een van de allerbeste manieren om goedkope vluchten te vinden, is door flexibel te zijn met je reisdata. Vliegticketprijzen variëren sterk afhankelijk van de dag van de week, het seizoen en zelfs het tijdstip van de dag waarop je vliegt. Door te spelen met verschillende vertrek- en terugkeerdata, kun je mogelijk aanzienlijke besparingen realiseren. Deze tip geeft je al 90% meer kans om goedkope vluchten te vinden. Hou niet vast aan een reisperiode van 7 dagen als je voor 9 dagen goedkoper kan vliegen. Of moet je per sé op reis in augustus als je september veel goedkoper kan? Ik weet dat dit met kinderen soms niet evident is maar dit is echt een van de basisregels voor het vinden van goedkope vluchten.

Lees ook: Wanneer is het beste moment om vliegtickets te boeken?

2. Wees flexibel met je bestemming

Het kan lonen om binnen eenzelfde land naar verschillende aankomstluchthavens te kijken en zo de goedkoopste vlucht te selecteren... maar wat ik eigenlijk echt bedoel met deze tip is: trek je horizon heel breed open! Als je een verre reis wil maken naar Vietnam, en je vindt plots goedkope vliegtickets naar Thailand... waarom dan gewoon niet naar Thailand gaan en Vietnam een jaartje (of twee) nadien doen? Toen ik in 2016 voor €205 naar Japan vloog was ik totaal niet op zoek om op reis te gaan naar Japan en wou ik eerder naar Noord-Amerika. Maar als je gewoon flexibel bent en een deal kan vinden, dan moet je soms gewoon ervoor gaan!

3. Gebruik prijsvergelijkingswebsites

Prijsvergelijkingswebsites zoals Skyscanner, Kayak, Momondo en Google Vluchten zijn uitstekende hulpmiddelen voor het vinden van de beste deals op vliegtickets. Deze websites scannen honderden luchtvaartmaatschappijen en boekingssites om je de meest actuele prijzen te tonen. Zorg ervoor dat je verschillende platforms vergelijkt om de beste deal te vinden.

4. Stel prijsmeldingen in

Een andere handige strategie is om je te abonneren op prijsmeldingen van luchtvaartmaatschappijen of boekingssites. Door een melding in te stellen voor je gewenste route en reisdata, ontvang je een waarschuwing zodra de prijzen dalen. Dit stelt je in staat om op het juiste moment toe te slaan en de laagste tarieven te vinden.

5. Zoeken naar alternatieve vertrekluchthavens

In plaats van je te beperken tot grote luchthavens, overweeg ook om te vertrekken vanaf nabijgelegen regionale of alternatieve luchthavens. Of wijk zelfs uit naar het buitenland. Hou niet vast aan een vertrek uit Brussel maar kijk ook naar Amsterdam (of omgekeerd). Ook Parijs is een goeie luchthaven die vaak heel wat goedkoper kan zijn dan vertrekken uit Brussel. Alternatieve luchthavens kunnen soms lagere tarieven bieden, vooral als je flexibel bent met je reisplannen. Vergeet natuurlijk niet de extra reiskosten en tijd naar deze luchthavens mee te nemen bij het berekenen van de totale kosten. 

6. Gebruik Incognitomodus bij het Zoeken

Wist je dat luchtvaartmaatschappijen en boekingssites soms cookies gebruiken om de prijzen op te drijven als ze weten dat je herhaaldelijk naar dezelfde vlucht zoekt? Door gebruik te maken van de incognitomodus in je webbrowser, voorkom je dit en zie je mogelijk lagere prijzen.

7. Profiteren van Airline Promoties en Deals

Houd de websites en sociale media van luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten voor speciale aanbiedingen en promoties. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatig kortingen en deals aan, vooral tijdens vakantieperiodes of ter gelegenheid van speciale gelegenheden.

8. Boeken op het Juiste Moment

Het tijdstip van de dag, de week en het jaar waarop je boekt, kan een aanzienlijk verschil maken in de ticketprijs. Over het algemeen geldt dat vroeg boeken voor langere reizen en last-minute boeken voor korte uitstapjes de beste strategieën zijn. Experimenteer met verschillende boekingstijden om de beste deals te vinden.

Lees ook: Wanneer is het beste moment om vliegtickets te boeken?

9. Overweeg indirecte vluchten

Hoewel directe vluchten vaak handiger zijn, kunnen niet-rechtstreekse vluchten soms aanzienlijk goedkoper zijn. Door te kiezen voor een route met overstap kun je geld besparen, vooral als je bereid bent om wat extra tijd door te brengen op de luchthaven.

10. Gebruik Beloningspunten en Miles

Als je regelmatig vliegt, overweeg dan om lid te worden van een frequent flyer-programma. Hiermee kun je punten en miles verdienen voor elke vlucht die je maakt, die je kunt inwisselen voor gratis of sterk gereduceerde tickets in de toekomst. Het loont de moeite om deel te nemen aan deze programma's, vooral als je vaak reist met het vliegtuig.

Met deze 10 geheime tips heb je de sleutel tot het vinden van verborgen goedkope vluchten in handen. Door gebruik te maken van deze strategieën, kun je honderden euro's besparen op je vliegtickets. 

Maar de allerslimste tip is: Je inschrijven om mijn nieuwsbrief 😉 Ik ga als een bezetene op zoek naar goedkope en foutief geprijsde vliegtickets en deel deze met jullie via mijn nieuwsbrief, zodra ik ze gevonden heb. Schrijf je hier onder in 👇