Zelf de goedkoopste hotels vinden

Post laatst aangepast op 7 november 2019 om 14u30
  • Zelf de goedkoopste hotels vinden

Als je op vakantie gaat, is je grootste kost heel vaak je verblijf. De kost van hotelkamers kan al snel oplopen tot honderden euro’s. Net zoals bij vliegtickets, kunnen hotelprijzen enorm variëren. Dit zijn enkele tips om zelf de goedkoopste hotels te vinden.

1. Gebruik hotel vergelijkers, maar vergelijk :-)

Er zijn tegenwoordig heel wat websites die hotels aanbieden. Neem altijd een kijken op Booking.com, Skyscanner.nl en Trivago.be. Die hebben vaak betere prijzen dan op de hotel websites zelf. Maar dit is niet altijd het geval. Wanneer je dus een goedkoop hotel gevonden hebt op één van deze websites, vergelijk het dan toch ook altijd eens met de website van het hotel zelf.

Deze hotelvergelijkers bieden vaak ook verschillende prijzen aan voor dezelfde hotels. Vergelijk ze dus zeker ook met elkaar voor dat je je hotel boekt.

2. Zorg dat je ingelogd bent

Veel websites bieden korting aan hun gebruikers. Bij Booking.com heb je bijvoorbeeld het ‘Genius’ getrouwheidsprogramma, die vaak exclusieve hotel-kortingen biedt. Log dus altijd in voor dat je boekt. Mogelijks krijg je goedkopere hotels voorgesteld.

3. Reserveer’ lage prijzen door te boeken met gratis annulering

Als je nog niet 100% zeker bent over een hotel of over je data, maar de prijzen staan laag. Kijk dan even of er gratis annulering mogelijk is. Als dit het geval is, kan je je hotel al met een gerust hart boeken en gewoon annuleren wanneer je een goedkoper hotel gevonden hebt. :-)

Booking.com heeft het meest flexibele annuleringsbeleid. Je kan bij de meeste hotels die ze aanbieden, gratis annuleren. Controleer dit echter altijd voor dat je boekt.

4. Pakket reizen

Wanneer je je vluchten en hotel samen boekt, kan je vaak ook veel besparen. Zeker wanneer het om vroegboekacties  of last-minutes gaat. Neem daarom altijd een kijkje op de websites van TUI en Corendon. 

5. Airbnb: verblijf bij de locals

Een andere leuke manier om mogelijks te besparen op je hotel kost en tegelijk op leuke plekken te logeren, is Airbnb. Met Airbnb kan je kamers bij mensen thuis huren, of volledige appartementen, studios of huizen die mensen ter beschikking stellen.

Dit is vaak goedkoper dan hotels, en je komt op gezelligere plekken terecht tussen de locals. :-)

6. Last-minutes

Het is natuurlijk altijd wat riskant. Maar het loont soms om te wachten tot op het laatste nippertje om te boeken. Wanneer hotelkamers leeg dreigen te staan voor de komende nacht, doen hotels die vaak weg aan lagere tarieven. 

Je hebt vooral kans in het laagseizoen. In het hoogseizoen zijn de populaire hotels meestal dagen of weken op voorhand volboekt.

Gebruik hier de Booking.com hotelzoeker:

Nog niet ingeschreven? 😱

Schrijf je in op de nieuwsbrief & ontvang deals zonder moeite in je mailbox! ✌️