Marokko vanaf β¬23 retour!
Post laatst aangepast op 21 november 2023 om 18u31
Marokko spreekt voor velen tot de verbeelding. Fervente reizigers vinden er alles wat hun hartje begeert: dynamische cultuur, heerlijke zandstranden, uitgestrekte natuurgebieden π, fauna & flora die betovert en de shoppers onder ons kijken er hun ogen uit. Ben jij al verkocht aan één van de vier koningssteden van Marokko (Marrakech, Fez, Rabat en Mèknes)? Ik wel! Ik vertel je graag hoe je bespaart op je vliegticket naar Marokko zodat je wat extra budget overhoudt om alle mogelijkheden die het land biedt, ten volle te ontdekken.
Dit zijn de laatste deals die ik vond naar Marokko:
Charleroi - Marrakech
βοΈ December Tickets β¬54
βοΈ Januari Tickets β¬41
βοΈ Februari Tickets β¬50
βοΈ Maart Tickets β¬58
Charleroi - Fez
βοΈ December Tickets β¬33
βοΈ Januari Tickets β¬32
βοΈ Februari Tickets β¬68
βοΈ Maart Tickets β¬66
βοΈ April Tickets β¬112
Charleroi - Tanger
βοΈ December Tickets β¬59
βοΈ Januari Tickets β¬88
βοΈ Februari Tickets β¬53
βοΈ Maart Tickets β¬67
Charleroi - Agadir
βοΈ December Tickets β¬23
βοΈ Januari Tickets β¬23
βοΈ Februari Tickets β¬54
βοΈ Maart Tickets β¬57
Charleroi - TΓ©touan
βοΈ December Tickets β¬46
βοΈ Januari Tickets β¬24
βοΈ Februari Tickets β¬38
βοΈ Maart Tickets β¬45
Charleroi - Oujda
βοΈ Januari Tickets β¬44
βοΈ Februari Tickets β¬33
βοΈ Maart Tickets β¬44
Vind zelf de goedkoopste vliegtickets naar Marokko met Skyscanner
Je kan het jezelf gemakkelijk maken en gebruik maken van de topdeals die ik onlangs heb gevonden om snel en goedkoop naar Marokko te vliegen. Maar als jouw reisperiode er niet tussen zit, en je de speurneus in jezelf wilt loslaten, kan je zelf ook op zoek gaan naar de voordeligste vliegtickets naar Marokko via Skyscanner. Ontdek in mijn blog al mijn exclusieve tips om de beste deals te vinden via Skyscanner. Good luck, Sherlock π!
Wanneer kan je de voordeligste vliegtickets naar Marokko boeken?
Een verwenreisje naar Marokko in de winter of in de zomer is altijd een goed idee! Er zijn steeds slimme manieren om de meest voordelige vliegtickets naar Marokko te vinden. Afhankelijk van je reisperiode, zijn er verschillende manieren om je vlucht naar Marokko betaalbaar te houden:
- In het hoogseizoen vind je de goedkoopste vliegtickets naar Marokko 4-6 maanden op voorhand.
- In het laagseizoen vind je de goedkoopste vliegtickets naar Marokko tot 2-3 maanden op voorhand.
- In het laagseizoen kan je ook vaak last-minutes vinden en profiteren van goedkope vliegtickets naar Marokko.
- Mijn extra tip voor je vlucht naar Marokko: de goedkoopste maanden zijn januari, februari, juni en november. De duurste maanden om te vliegen naar Marokko zijn juli en augustus.
Om deze slimme deals als eerste te ontvangen, kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief of mijn blog regelmatig checken. Ik houd je op de hoogte wanneer er goedkope vluchten naar Marokko vrijkomen.
Wil je meer te weten komen over het beste moment om je vlucht naar Marokko of andere bestemming te boeken? Lees dan onze blog over wanneer je je vliegtickets moet boeken om te besparen!
Wanneer is de beste periode om naar Marokko te reizen?
Marokko is een groot land, waar zowel woestijnen, gebergten en mediterrane landschappen opduiken. Het klimaat dat je kan verwachten, hangt dus enorm af van de stad of regio waar je heen reist. De vier meest populaire bestemmingen zijn de vier zogenoemde koningssteden: Fez, Marrakech, Mèknes en Rabat.
Eén van de populairste reisbestemmingen in Marokko is Marrakech, waar de zomers vaak heet kunnen zijn, tot 35°, en de winters wispelturig (met veel neerslag en temperaturen tegen het vriespunt ‘s nachts). In de lente en herfst blijven de temperaturen overdag vrij constant, met een gemiddelde van 20° Celsius. Weet wel dat je in Marrakech al vanaf februari kans hebt op warmere temperaturen. Marrakech is dus bijna het hele jaar door een goed idee, afhankelijk van wat je reisplannen zijn.
Ook in Fez of Fes en in Meknès, zal je extreem warm en droog weer krijgen, tot wel 45° Celsius. Een meer gemiddeld klimaat vind je in het voor- en najaar. In de winter zal de temperatuur normaal niet zakken onder de 14° Celsius, ideaal om de koude Belgische winter voor in te ruilen.
Rabat is de vierde koningsstad en ligt aan de westkust van Marokko waardoor er een Middellandse zeeklimaat heerst. Dat uit zich in warme zomers met aangename temperaturen tussen de 25 en 30° en zachte winters met temperaturen rond de 15°. Bonus van dit Middellandse klimaat: weinig neerslag en veel zon π. De perfecte omstandigheden om de hele dag rond te wandelen in de bruisende stad.
Via welke maatschappijen en vanaf welke luchthaven kan je vluchten naar Marokko vinden?
Er vliegen heel wat luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks richting Marokko, naar de verschillende grote steden. Zo heb je de keuze om vanuit verschillende Belgische en Nederlandse steden te vertrekken. Soms kan een vlucht naar Marokko uit een iets verder gelegen luchthaven voordeliger zijn. Je kan daar je wagen gemakkelijk achterlaten of er met het openbaar vervoer heen reizen. Daardoor kan je vaak een stuk besparen op je vliegtickets richting Marokko en de verschillende koningssteden.
Marrakech
Vanaf Brussel Zaventem (BE) vlieg je met:
Vanaf Charleroi (BE) vlieg je met:
Vanaf Schiphol (NL) vlieg je met:
Vanaf Eindhoven (NL) vlieg je met:
Vanaf Rotterdam (NL) vlieg je met:
Fez (ook voor Meknès vlieg je naar Fez aangezien de steden op 52 km van elkaar liggen)
Vanaf Brussel Zaventem (BE) vlieg je met:
Vanaf Charleroi (BE) vlieg je met:
Vanaf Schiphol (NL) vlieg je met:
Vanaf Eindhoven (NL) vlieg je met:
Rabat
Vanaf Brussel Zaventem (BE) vlieg je met:
Vanaf Charleroi (BE) vlieg je met:
Van de luchthaven naar de stad in Marokko
De luchthaven van Marrakech bevindt zich op een kleine 6 kilometer van het centrum. Met een huurwagen doe je er 15 tot 25 minuten over. Met de shuttlebus L19 kan je om de 20 tot 45 minuten richting het centrum of enkele hotels meerijden. Of neem een taxi, die je al dan niet op voorhand boekt. Gemiddeld betaal je hiervoor 100 MAD of 9 euro. π
Vanaf de luchthaven van Fez bereik je het centrum van Fez, dat op 17 km ligt, op 35 minuten met de taxi of huurwagen. Vanaf dezelfde luchthaven kan je richting Mèknes rijden. Reken hiervoor minstens een uur om de rit van 74 km te overbruggen.
Wil je van de luchthaven van Rabat naar het centrum rijden, met de taxi of huurauto, dan doe je ongeveer 25 minuten over de route van 11 km. Ook met het openbaar vervoer geraak je gemakkelijk op je bestemming dankzij een shuttlebus richting het station en vanaf het station met de trein of tram richting je eindbestemming. De tram rijdt gemiddeld om de 10 minuten, de trein rijdt 3 maal per uur.
Met de auto of taxi voordelig op verkenning in de stad en errond
De wegen in Marokko kan je niet vergelijken met onze wegen. Er zijn tal van putten, vaak rijdt iedereen er door elkaar, de verkeersregels zijn er een pak lakser dan bij ons… Je kan er uiteraard wel een auto huren (aan de luchthaven, op voorhand via Rentalcars.com of bij het boeken van je vlucht naar Marokko), maar dan raden we je aan om enkel de meest ervaren (en stressbestendige) chauffeur achter het stuur te laten zitten.
π De beste manier om de stad en uitgestrekte gebieden rond de stad te verkennen is met een taxi of een georganiseerde rondrit vast te leggen wanneer je een toeristische plek wilt gaan bezoeken.
De prijzen in Marokko vallen enorm goed mee voor een ritje in de taxi. Voor een ritje in de stad zelf kan je met een ‘petit taxi’ meerijden. Je betaalt een vaste prijs voor de rit, onafhankelijk van het aantal passagiers.
Wil je een stad in de buurt verkennen? Dan zoek je naar de ‘grand taxi’. In de meeste steden zal je deze taxi’s vinden op een specifieke verzamelplaats voor grand taxi’s. Daar ga je naar de standplek van de taxi die in de juiste richting rijdt, een beetje zoals met een bus. Dat betekent ook dat je met andere passagiers dan je reisgezelschap samen kan zitten of dat er mensen opgepikt worden onderweg. Voor deze ritjes betaal je per persoon.
Hoe goedkoop overnachten in Marokko?
In Marokko kan je overnachten naar gelang jouw budget: je vindt er luxe en budget hotels, vakantiehuizen, hostels, airbnb’s… tegen betaalbare prijzen. Wil je écht de Marokkaanse sfeer ervaren, dan moet je overnachten in een riad. Dat is een typisch groot herenhuis of paleis met tot de verbeelding sprekende interieurs en gezellig patio’s, vaak inclusief buitenzwembad tussen de palmbomen β²οΈπ΄. Je voelt je er net een echte royal!
Vergelijk de prijzen steeds op de website van het hotel zelf en op vergelijkingssites, als Booking.com, Skyscanner en Trivago.be. Meer tips om deze sites optimaal te gebruiken en te besparen op je slaapplek, vind je in mijn nieuwste blog over goedkope hotels!
Wat moet je zeker doen/bezoeken in Marokko?
Of je nu een rondreis plant in Marokko of op één plek blijft om te genieten van de cultuur, het weer en/of de steden zelf, je zal er niet snel uitgekeken zijn. De natuur biedt heel wat moois en ook georganiseerde uitstappen zijn een echte aanrader. Ik som graag per grote stad enkele aanraders op.
Wat te doen in Marrakesh:
- De nummer één op je lijstje moet hoe dan ook een bezoekje zijn aan de kleurrijke soeks. Verwacht je aan een bonte verzameling van openluchtwinkeltjes, artisanale producten, heerlijke lokale etenswaren en duizenden warrige straatjes waarin je urenlang kan shoppen en met plezier verdwaalt. Mijn tip: onderhandel over de prijs van al je aankopen. Het is er als het ware de nationale sport en je beledigt er zelfs de verkoper meer als je de volle pot wilt betalen. Succes π°!
- Bezoek de Ben Youssef Madrassa, de grootste moskee in de Medina van Marrakesh. Het gebouw was vroeger een islamitische leerschool. Tegenwoordig is het niet meer in gebruik, maar kan je het wel bezoeken en de architectuur bewonderen. Kijk je ogen uit en val voor de gedetailleerde mozaïeken, smalle gangetjes en verborgen bogen π.
Wat te bezoeken in Fez:
- De Bab Bou Jeloud is een imposante boog in het midden van Fez . De poort diende vroeger als hoofdingang om Fez binnen te gaan. De versiering op de poort is wondermooi. Als je eronder doorloopt, stap je meteen in het bedrijvige leven van Fez: restaurants, theebars, soeks en meer verwelkomen je met de typische Marokkaanse drukte. βοΈ
- Het Koninklijke Paleis van Fez ligt in Fés el-Jedid en is niet open voor het publiek aangezien Mohammed VI, de Marokkaanse koning, er nog steeds woont. Toch is het de moeite om de buitenkant van het koninklijke stulpje te bewonderen π. De koperen en gekleurde decoratieve elementen zorgen voor een apart contrast, en dat in combinatie met de sobere buitenmuur en de torentjes. Bekijk zeker de grote gouden poort eens van dichtbij wanneer de bewakers niet op post zijn (en de koning dus niet thuis is).
Wat te doen in Rabat
- In Rabat kan je heel wat monumenten en oude sites bezoeken. Zo kan je de Hassantoren of de onvoltooide minaret bezoeken. Dit zou de hoogste minaret ter wereld worden, samen met de geplande grootste moskee ter wereld, maar de werken vielen halverwege stil op 44 meter. Toch is de toren uit rode zandsteen op zijn eentje - en die paar zuilen - ook indrukwekkend. Naast de Hassantoren kan je ook het graf van koning Mohammed V bezoeken: het mausoleum heeft een witte buitenmuur, groen dak en tal van gouden decoratieve elementen. Een prachtig en apart schouwspel als ode aan het Marokkaanse leven en de dood β°οΈ.
- De Kasbah des Oudaias is een apart deeltje Marokko. Het gebied ligt iets hoger waardoor je er spectaculaire uitzichten op de rivier en zee gratis bij krijgt π. Wandel door de authentieke toegangspoort en slenter rond in het stadje. Wat je meteen zal opvallen zijn de wit en felblauw geschilderde huizen, een stijl die je misschien niet meteen verwacht in Marokko.
Bezienswaardigheden in Meknès
- Meknès krijgt vaak de bijnaam het ‘Versailles van Marokko’ omdat sultan Moulay Ismaïl in de 17e eeuw er tal van luxueuze en imposante gebouwen liet construeren . Zoals de Bab Mansour, een opvallende toegangspoort aan de zuidkant van Meknes die uitvoerig bewerkt werd met de mooiste en meest luxueuze materialen. Dankzij de historische invloed en de pracht van de stad, kreeg Meknès een welverdiend plaatsje op de Werelderfgoedlijst van UNESCOπ .
- De Madrassa Bou Inania is een gebouw dat afstamt uit de 14e eeuw en werd eeuwen gebruikt als religieuze school π. De school ligt in het midden van de medina van Meknès en bevat heel wat typische elementen: een binnenhof die rijkelijk versierd is met mozaïken, studentenkamertjes, portalen met de typische lambrekijnbogen en een rozetvormige bekken in het midden van de koer die bedoeld was voor de rituele reiniging. Dé plek bij uitstek om je te laten onderdompelen in een nieuwe cultuur.
Hoe lang is het vliegen naar Marokko?
Hoe lang vliegen naar Marrakesh
Vliegtijd: ongeveer 3 uur en 50 minuten
Aankomst op: Marrakech Menara Airport (RAK), adres: RAK Mhamid saada 6 n209Ψ 40000, Marokko
Tijdsverschil: Marrakech ligt in de tijdzone UTC+1. Het is er dus een uurtje vroeger dan in België.
Hoe lang vliegen naar Fez
Vliegtijd: ongeveer 3 uur en 25 minuten
Aankomst op: Fez-Saïss Airport (FEZ), adres: Aéroport Fes Saïss Oulad Tayeb, MarocΨ Fes 30000, Marokko
Tijdsverschil: Fez ligt in de tijdzone UTC+1. Het is er dus een uurtje vroeger dan in België.
Hoe lang vliegen naar Rabat
Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 55 minuten
Aankomst op: Rabat-Sale Airport (RBA), adres: Rabat, Salé, Marokko
Tijdsverschil: Rabat ligt in de tijdzone UTC+1. Het is er dus een uurtje vroeger dan in België en Nederland.